OBJECTIVES

i.  STAFF AND STUDENT

To advice and develop awareness and convey the message on their obligation to comply with the University’s rules and regulations so as to avoid any disciplinary issue.

To take a just and careful consideration in determining action in respect of each and every disciplinary offence.

ii.  FACULTY, DEPARTMENT AND CENTRE of RESPONSIBILITY

To advice, comment and provide opinion on legal point of view on any inquiry or issue.

To ensure all programs and activities involving education, research, generation of income, etc are being carried out in accordance with legal procedures and in compliance with designated rules, policies and guidelines.

iii.     CONTRACT AND AGREEMENT

To ensure that all terms and conditions of contract and agreement are being entirely analyzed and scrutinized before being finalized and executed.

To ensure all rights and interest of the University are protected at all times.

To mitigate or prevent the risks of financial lost and bad implication on the image of the University.

To ensure each and every contract and agreement is executed on behalf of the University complies with the correct procurement procedures in accordance with legal procedures, circular and regulations.

iv.        DISPUTE RESOLUTION

To engage in consultancy work in any legal action in order to resolve any dispute so as to reach amicable settlement between the University and any relevant party.

To carry out consultancy and mediation process on any dispute, misunderstanding and confrontation among the University’s staff in order to reach amicable settlement.

OBJEKTIF

i.        KAKITANGAN DAN PELAJAR

Untuk menasihati, memupuk kesedaran dan menyampaikan mesej tentang kewajipan mereka untuk mematuhi undang-undang dan peraturan-peraturan Universiti untuk mengelakkan sebarang isu berkaitan tatatertib.

Membuat pertimbangan yang adil dan berhati-hati dalam menentukan tindakan susulan bagi setiap kesalahan tatatertib.

ii.      FAKULTI, JABATAN DAN PUSAT TANGGUNGJAWAB

Menasihati, mengulas dan memberi pandangan dari sudut perundangan ke atas sebarang kemusykilan dan permasalahan.

Untuk memastikan semua program dan aktiviti melibatkan pendidikan, penyelidikan, penjanaan pendapatan dan sebagainya dilaksanakan menurut tatacara perundangan serta mematuhi kesemua peraturan, dasar dan garis panduan yang telah ditetapkan.

iii.     KONTRAK DAN PERJANJIAN

Untuk memastikan semua terma dan syarat kontrak dan perjanjian telah dianalisa dan diteliti dengan mendalam sepenuhnya sebelum dimuktamadkan dan ditandatangani.

Untuk memastikan semua hak dan kepentingan Universiti sentiasa terpeilihara.

Untuk mengurangkan atau mengelakkan sebarang risiko kerugian kewangan dan implikasi yang tidak baik serta imej buruk terhadap Universiti.

Untuk memastikan setiap kontrak dan perjanjian yang dilaksanakan oleh Universiti mematuhi tatacara perolehan yang betul menurut prosedur perundangan, pekeliling dan peraturan yang telah ditetapkan.

iv.        PENYELESAIAN PERTIKAIAN

Menjalankan rundingan di dalam sebarang tindakan undang-undang bagi menyelesaikan sebarang pertikaian dan mencapai penyelesaian damai di antara Universiti dan mana-mana pihak lain yang berkaitan.

Menjalankan rundingan dan proses timbangtara ke atas sebarang pertikaian, salah faham atau konfrontasi di kalangan kakitangan Universiti bagi mencapai penyelesaian damai.

FUNCTION CHART

Employees