MISSION & VISION

MISSION

The Legal & Integrity Office shall always at all times play its role as the main advisory and legal centre of reference in an effort to uphold the integrity, image and goodwill of Universiti Malaysia Perlis .

VISION

1. To develop, draft and gazette the Statutes of the Committees established by the University Authority including the relevant Rules under the University’s Constitution.

2. To develop and moderate policies, guidelines and directions pertaining to all roles and responsibilities aspect of each and every University’s student and staff.

3. Play the role of check and balance in respect of the University’s governance.

4. To develop contract and standard agreement templates from time to time for the reference and application by the faculties, departments and centres of responsibility.

5. To review old policies which are obsolete and unfit to be applied during present times and to propose for amendment or replacement to be approved by the University’s authorities.

6. To give priority to cost analysis related matters and its impact before the University decides to commence a legal action against any party in Court.

MISI

Pejabat Penasihat Undang-Undang & Integriti pada sepanjang masa akan sentiasa memainkan peranannya sebagai pusat rujukan utama penasihatan dan perundangan dalam usaha memelihara integriti, imej dan nama baik Universiti Malaysia Perlis.

VISI

1. Dari masa ke semasa membangunkan, menggubal dan mewartakan Statut-Statut Jawatankuasa-Jawatankuasa yang ditubuhkan oleh pihak berkuasa Universiti termasuk Kaedah-Kaedah berkaitan di bawah Perlembagaan Universiti.

2. Membangunkan dan memurnikan dasar, garis panduan dan pekeliling yang berkaitan dengan semua aspek peranan dan tanggungjawab setiap pelajar dan kakitangan Universiti.

3. Memainkan peranan menyemak dan mengimbangi dalam aspek tadbir urus Universiti.

4. Membangunkan templat kontrak dan perjanjian standard dari masa ke semasa bagi rujukan dan gunapakai oleh fakulti, jabatan dan pusat tanggungjawab.

5. Mengkaji semula dasar lama yang lapuk dan tidak sesuai digunapakai pada waktu sekarang dan mencadangkan pindaan atau penggantiannya untuk kelulusan pihak berkuasa Universiti.

6. Memberi keutamaan ke atas perkara berkaitan analisa kos dan impak sebelum pihak Universiti memulakan sebarang tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak di Mahkamah.